miércoles, 5 de abril de 2017

Pasqua 2017

Pasqua i ous com a símbol?

Menjar ous per Pasqua. Però ¿per què estem fent això?  Que tenen que veure les ous amb la Pasqua? En la nostra societat, hem oblidat el significat. 
Uhh ... alguna cosa amb la primavera? Xocolata? El  ou ( de Pasqua) és un símbol de l'eternitat, de renaixement i fertilitat.

Si a les gallines es permet viure en un bioritme natural en hivern ponen pocs ous, però a mesura que els dies es fan més llargs comencen a pondre, i no ens trobem fins al final de la Quaresma (23 de març com molt aviat , i com a molt tard, abril 25) que ens trobem amb seguretat amb  un bon munt d'ous per al consum. Després de sis setmanes sense un sol ou a taula (la quaresma) és, per descomptat, un plaer  finalment que sigui possible de menjar ous de nou  o fins i tot convertint-les amb altres ingredients en el tradicional pastis de la “Mona”, una manera de transformar les ous en abundància en riquísimos postres.

Seguint la tradició...amb el equip del Centre Ocupacional creem uns petits nius de revistes reciclats i creem els nostres ous de pasqua com a símbol de la primavera...la nova vida...el renéixer de la natura...




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.